WAV-E е революционна технология, която позволява да се насладим на пълния потенциал на една цялостна тренировка, за по-малко от 15 минути...
Be fit, be Wav-e!

1. Икономия на време
5 пъти по-кратко от обикновена тренировка

2. Пълноценна тренировка
в рамките на 15-20 минути

3. Wav-e тренировката е 18 пъти по-ефективнa
от обикновена тренировка

4. Постига се баланс между мазнини и мускули,
стягат се корема, седалището и краката

5. Усеща се прилив на енергия и бодрост,
налице е способност да се справяме по-лесно с ежедневните задачи, преодолявайки моментите на умора, след тренировка.

Електро мускулна стимулация (ЕМС/ EMS)

Как работи EMS (електро-мускулната стимулация)?
В нормални условия, движенията на човешкото тяло се осъществяват от така наречените бавни или „червени“ мускулни влакна. Когато ни е нужна сила или голяма скорост за извършването на дадено движение, на помощ идват бързите (бели) влакна. Колкото по-голяма е тежестта и интензитета на натоварване, толкова повече бели влакна биват инервирани. Заради по-дебелите си моторни неврони, те успяват да достигнат максимума на съкращаването си за 20 милисекунди, за разлика от червените влакна, при които отнема 65 ms., заради по-тънките мотоневрони. Рядко тялото впряга всички налични двигателни единици в действие.
Невероятно устроеното човешко тяло има заложена стратегия да пести енергия и да оставя резерв. Единствено под въздействието на адреналина даден мускул може да произведе максимална контракция с всички двигателни единици и да освободи огромно количество енергия за единица време.

Всъщност това е ефектът и от електричния импулс. Само че той обръща реда и задейства на първо място бързите влакна заради по-големите им неврони. Така не просто прескача системата за икономия на енергията, но и ангажира в цялост всички налични мотоневрони. Тялото освобождава няколко пъти повече енергия за мощна мускулна контракция, като тренировката не е пасивна. Ако някой си мисли, че просто си лежи или евентуално се тресе на пода под действие на тока, греши. Тренировката е комбинация от разпределени в желаните зони импулси, плюс индивидуално подбрани упражнения с тежести, което вече добива сериозен и приемливо мъчителен вид.

Организмът реагира още в първите минути след тренировката на този своеобразен стрес. Ускорява метаболизма и разхода на енергия продължава дълго време след процедурата, а ако до 90 минути успеем да задържим инсулина и респективно миостатина нисък, хипофизата произвежда голямо количество генотропин (растежен хормон) ползите, от който сме сигурни, че са известни на всички.

В дългосрочен план, от 2 до 14 ден след ЕМС (EMS) тренировката се образуват нови кръвоносни съдове между мускулните снопчета, влакната стават плътни, образуват се митохондрии, подобрява се клетъчното дишане, повишава се ензимната активност.

Обобщено следват 2 добри новини за хората, които искат да стягат и изчистват мазнини: Разходът на енергия се увеличава и то драстично за дълъг период от време, а мускулите стават по-плътни и стегнати.

За бодибилдърите, търсещи обем на мускулатурата има една лоша и една добра новина: Само с тази тренировка няма да увеличите обема на мускулатурата. Ще покачите силата, плътността и дефиницията на мускулите, но ако 48 часа след ЕМС тренировката направите напомпваща такава с умерени тежести, тогава ефектът на мускулна хипертрофия ще е огромен. ЕМС машините имат и функция за релаксация, която се доближава до медицинското им приложение. В края на тренировката, 10-минутна процедура с честота 100 Hz подобрява циркулацията на кръв в периферията на тялото, възстановява мускулите и действа обезболяващо при травми.